اثر متقابل تحریم ونزوئلا و تصمیم اوپک‌پلاس بر بازار نفت

محدودیت‌های آمریکا بر صادرات نفت خام ونزوئلا سبب نگرانی‌های عرضه شد، اما انتظار افزایش تولید اوپک‌پلاس رشد قیمت‌ها را محدود کرد.
اثر متقابل تحریم ونزوئلا و تصمیم اوپک‌پلاس بر بازار نفت

به گزارش خبرگزاری رویترز از سنگاپور، پس از اعمال محدودیت‌های آمریکا بر صادرات نفت خام شرکت شورون از ونزوئلا و به‌دنبال آن نگرانی سرمایه‌گذاران درباره عرضه، قیمت‌های جهانی نفت خام در معامله‌های روز چهارشنبه (هفتم خرداد) افزایش یافت، اما انتظار برای بازگشت بخشی دیگر از کاهش عرضه داوطلبانه اضافه هشت کشور ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپک‌پلاس) مانع از رشد بیشتر قیمت نفت شد.

قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال در ساعت 3 و 45 دقیقه بامداد روز چهارشنبه به‌وقت گرینویچ با 25 سنت معادل 0.4 درصد افزایش به 64 دلار و 34 سنت برای هر بشکه رسید، در همین حال، نفت خام شاخص دابلیوتی‌آی آمریکا نیز با 24 سنت یا 0.4 درصد افزایش، 61 دلار و 13 سنت به ازای هر بشکه داد و ستد شد.

دیگران چه می خوانند:

خبرگزاری رویترز سه‌شنبه (ششم خرداد) به نقل از منابعی گزارش داد که دولت ترامپ مجوزی تازه برای شرکت شورون صادر کرده است، به‌طوری که بر اساس این مجوز شورون اجازه دارد دارایی‌های خود را در ونزوئلا حفظ کند، اما اجازه صادرات نفت یا گسترش فعالیت‌هایش را ندارد.

رابرت رنی، رئیس بخش کالا و راهبرد کربن مؤسسه مالی ای‌ان‌زد، در یادداشتی نوشت: از دست رفتن بشکه‌های نفت خام ونزوئلا در پالایشگاه‌های ایالات متحده، آنها را بیش‌ازپیش به نفت خام خاورمیانه وابسته می‌کند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، مجوز پیشین را در 26 فوریه (هفتم اسفند 1403) لغو کرده بود.

در سال‌های اخیر مجوزهای صادرشده برای شورون و دیگر شرکت‌ها بهبود جزئی حجم تولید نفت تحریم‌شده ونزوئلا و رسیدن به حدود یک میلیون بشکه در روز را در پی داشته است.

با این حال افزایش قیمت نفت در روز چهارشنبه (هفتم خرداد) در حالی محدود شد که انتظار می‌رود هشت عضو اوپک‌پلاس بخشی دیگر از کاهش عرضه داوطلبانه اضافه روزانه 2 میلیون و 200 هزار بشکه‌ای خود را در نشست روز جمعه (دهم خرداد) به بازار برگردانند.

نشست وزارتی اوپک‌پلاس با حضور وزیران نفت و انرژی 22 کشور عضو امروز (چهارشنبه، هفتم خرداد) به صورت ویدیوکنفرانس برگزار می‌شود، اما هیچ تغییری در سیاست‌های این ائتلاف انتظار نمی‌رود.

به گفته منابع، بازگشت بخشی دیگر از کاهش عرضه داوطلبانه اضافه برای ماه ژوئیه ممکن است در روز شنبه (دهم خرداد) و در نشست ویژه هشت عضو این گروه بررسی و نهایی شود.

پریانکا ساچدوا، تحلیلگر ارشد بازار در مؤسسه فیلیپ نوا، بیان کرد که قیمت نفت در چند جلسه معاملاتی گذشته تنها اندکی تغییر کرده است، زیرا صنعت نفت تا حد زیادی برای نیمه دوم سال با مازاد عرضه آماده می‌شود.

ساچدوا افزود: رعایت‌ نکردن سهمیه‌های تولید از سوی برخی اعضای اوپک‌پلاس و سیاست‌های تجاری ترامپ تأثیر منفی بر مقدار تقاضای جهانی نفت داشته است.

بازار نفت همچنین پس از اعلام ترامپ مبنی بر بررسی دور تازه تحریم‌ها علیه روسیه با حمایت روبه‌رو می‌شود.

استراتژیست‌های مؤسسه آی‌ان‌جی روز چهارشنبه اعلام کردند که این وضع خطر اعمال تحریم‌های بیشتر علیه روسیه را افزایش می‌دهد و جریان انرژی این کشور را تهدید می‌کند.

اثر متقابل تحریم ونزوئلا و تصمیم اوپک‌پلاس بر بازار نفت

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟